Le jambon persillé à l'ancienne, spécialité bourguignonne |
Si vous avez vu
mon article dans le
Courrier International (page IV), bienvenue sur mon petit blog. Merci d’avoir
lu mon point de vue sur votre vie associative. Depuis notre arrivé en
Bourgogne en décembre 2013, on a été très bien accueillis en Bourgogne. Vous êtes, et nous sommes, très bien ici. Vous pouvez voir plusieurs articles en anglais sur
ce site, mais je vous invite à me contacter si vous voulez avoir un
peu plus en français.
Bonne lecture,
ML
Bonjour Mark,
ReplyDeleteJ'aime beaucoup votre petit blog et particulièrement les articles nouveaux en français. (Je ne sais pas si vous vous rappelez mon nom, mais j'habite en Thetford, et vous et ma fille Emily étiez à 'école maternelle Maple Leaf en même temps.)
Mon mari Dan et moi aiment beaucoup la culture français; nous visitons la France presque chaque année et aimons pratiquer notre français (pas aussi bon que le vôtre!) entre nos visites.
Merci pour le commentaire intéressant sur la vie américane et française!
Bien amicalement,
Dana (et Dan) Grossman
Bonjour Dana- Merci beaucoup pour m'avoir envoyé ce petit mot. Et votre français! Impressionnant! La prochaine que vous venez en France, h'hésitez pas à me contacter; vous serez toujours la bienvenue en Bourgogne.
DeleteAnd I still sport my scar from falling on the gravel at Maple Leaf...
Bonjour Mark,
ReplyDeleteI forgot to look back to see if you'd responded to my comment, and then Dan mentioned just yesterday that he'd run into your mom, so it occurred to me to check. (J'écrirai en anglais cette fois, parce qu'il est beaucoup, beaucoup plus rapide pour moi!)
Anyway, I see that I have missed many posts, including several mouth-watering ones, again in French, since I last checked your site.
Anyway, we just might get in touch with you when we make our next trip to France — probably in March. We usually go in mid to late winter, because prices are much lower then — that's what enables us to go every year. And the reason we go back to France (almost) every year is, I suspect, for the same reason you and your family moved there: we didn't want to do the kind of travel where you see a few touristy high points and tick off nearly a country a day. So we have delved deeper and deeper into French mores, including, for almost 10 years, having a lycéenne or étudiante de prepa (presque tous les demoiselles — mais un jeune homme) stay with us for a month or so in the summer. And, in the course of doing that, we became friends with their parents and are still in touch with nearly all of their families and see/stay with several on each visit to France.
That has made the recent horrors in Paris — the Charlie Hebdo attack and the recent ISIS attacks — especially scary for us. In fact, a university classmate of one of our demoiselles was among those killed at the Bataclan.
But I didn't mean to veer from more positive subjects, like wonderful food and greater cultural understanding. Please know I continue to very, very much enjoy your blog. (P.S. Emily has a scar from Maple Leaf, too — from hitting her lip on one of the tables! Badges of honor!)
Best,
Dana